29 januari 2010


Bekken trekken.

Het verdient aanbeveling iedere dag enkele minuten voor de spiegel bekken te trekken. Dit sterkt de aangezichtsspieren en schept een band met het lichaam. Te veel mensen vertrouwen puur en alleen op hun verstand, en veronachtzamen daarmee de emoties en fysieke reacties, alsook de voeling met hun stoffelijk omhulsel. Voor die band is het belangrijk om regelmatig spierspanning te voelen en de fijne motoriek te oefenen.

4 opmerkingen:

  1. Maar bestaat er hier geen zeker risico: het zogeheten bodybuilders syndroom? Dat wil zeggen dat enkele spieren zo goed ontwikkeld zijn en daarmee zo prominent aanwezig, dat een toeschouwer eerder de oren ziet dan de mens achter de oren.

    Toch is voor die blijdschap en verbintenis met je diepste zelf zeker wat te zeggen.

    Dus je weet waar je me binnenkort aan kan herkennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarom draag ik m'n haar ook lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We, pi en po, reageren op het beeld, niet op de tekst. We komen namelijk uit de bioscoop. Zagen daar een film met een jongetje van negen, mèt en op en onder en tussen een zestal reusachtige poppen. 'Where the Wild Things Are'. Niet eerder zag ik zulke menselijke poppen, met name hun oogopslag en hun gezucht. Kunnen dieren tobben? Ik denk het niet. Maar deze monsterlijk grote poppenbeesten gaven prachtig weer hoe een kind van negen de meeste "volwassenen" om zich heen (be)ziet. Als tobbende poppen met een masker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Onlangs is door onderzoek vastgesteld dat je je gemoed kunt beïnvloeden door spierspanning, dus als je boos kijkt worden de 'booscellen' in je hersenen meer actief en wordt je vanzelf bozer. Wie botox in zijn/haar fronsrimpels laat spuiten wordt vanzelf blijer, want botox verlamt de fronsspieren en zo worden de 'booscellen' minder geprikkeld.
    Nu allemaal aan de botox? Nee hoor. Trek gewoon je wenkbrouwen op als je verrast wordt, plezierig dan wel onplezierig. In de tijd dat je verbaasd bent heb je mooi de gelegenheid om even te bedenken hoe je gaat reageren; gedane zaken nemen geen keer. Wordt je ook mooier van, want helpt beter dan botox of welke anirimpelcrème ook.

    Groetjes, M. Helwegeneflegoi

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.